Video O echipă de medici cubanezi, cu experiență în lupta împotrva Ebola, a ajuns în cea mai afectată regiune de COVID-19 din Italia

Data actualizării: Data publicării:
Medici Cuba, coronavirus
Foto: Profimedia

Cuba a trimis în Italia o echipă de 52 de medici şi asistente, dintre care unii cu experienţă în lupta împotriva febrei Ebola în Africa, pentru a ajuta ţara europeană cea mai afectată în lupta sa împotriva Covid-19, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Destinaţia acestei echipe care a sosit sâmbătă în Italia este regiunea Lombardia, cea mai afectată de noul coronavirus. Într-o lună, 4.825 de persoane au murit în Italia din cauza acestei pandemii.

Echipa, formată din 36 de medici, 15 asistente şi un administrator ''este pregătită să lucreze neobosit pentru a acorda îngrijiri şi a combate epidemia de Covid-19 în colaborare cu profesioniştii din domeniul sănătăţii'' din Italia, a declarat şeful echipei, Carlos Ricardo Perez.

Treizeci dintre membrii acestei echipe au acţionat împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest în 2014 la apelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a adăugat liderul echipei în cursul unei ceremonii, înainte de plecarea lor din Havana.

Cu venituri de 6,3 miliarde de dolari în 2018, exportul de servicii medicale, pe lângă turism, este unul dintre motoarele economiei cubaneze, potrivit cifrelor oficiale.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri