O fată de 19 ani care s-a dus în Bali ca să viziteze temple riscă să ajungă în fața plutonului de execuție. Ce avea în bagaj

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu tricou roz
O tânără de 19 ani, din Brazilia, riscă să ajungă în fața plutonului de execuție în Indonezia FOTO: Globo.com

O tânără de 19 ani, din Brazilia, riscă să ajungă în fața plutonului de execuție în Indonezia, după ce ar fi încercat să introducă în Bali 3 kilograme de cocaină.

Dar Manuela Vitoria de Araujo Farias susține că a fost păcălită să pună drogurile în bagaje. Ea a zburat în ianuarie în Bali din Brazilia, prin Qatar, dar drogurile nu au fost detectate până în Bali. De atunci este în arest, acuzată de trafic internațional de droguri. Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, în fața plutonului de execuție sau închisoare pe viață, după audierea de săptămâna trecută, potrivit Globo.

Procurorii spun că fata nu a fost păcălită să introducă drogurile pe insulă, ci lucra împreună cu banda de traficanți.

Avocatul tinerei, Davi Lira da Silva, susține că aceasta și-a dorit să ajungă în Bali doar pentru a merge templele unde călugării se roagă pentru bolnavi, pentru că mama ei a suferit recent un accident vascular cerebral. Cei care i-au pus în bagaje drogurile i-au câștigat încrederea furnizându-i adresele templelor la care să meargă.

Dacă tânăra va reuși să scape de plutonul de execuție, ea va risca în continuare închisoare pe viață în Indonezia.

Cazul ei este văzut drept un avertisment pentru turiștii care ajung în această destinație turistică și care sunt tentați să ducă distracția și relaxarea la un alt nivel.

Mai multe infracțiuni sunt pedepsite cu moartea în Indonezia, inclusiv traficul de droguri. Alte fapte legate de droguri pot aduce ani grei de închisoare în Indonezia, iar Poliția face frecvent controale în zonele frecventate de turiști.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri