O femeie din Bangladesh a născut din nou la o lună după ce devenise mama unui băiat. Explicația medicilor

Data publicării:
nou nascut incubator bebelus spital
FOTO: Shutterstock

O femeie din Bangladesh a născut gemeni la aproape o lună după ce a adus pe lume prematur un băieţel, a declarat medicul ei pentru BBC, scrie Agerpres.

Arifa Sultana, în vârstă de 20 de ani, a născut un copil la sfârşitul lunii februarie, însă 26 de zile mai târziu a fost dusă din nou de urgenţă la spital, după ce a acuzat dureri de stomac.

Doctorii au descoperit că femeia era însărcinată cu gemeni în al doilea uter şi i-au făcut o cezariană de urgenţă. Gemenii, un băiat şi o fată, erau sănătoşi, iar naşterea a decurs fără complicaţii.

Sultana a născut primul copil la un spital din districtul Khulna. Douăzeci şi şase de zile mai târziu, pe 21 martie,femeia s-a plâns de dureri de stomac şi a fost dusă de urgentă la spitalul Ad-din din districtul Jessore, a declarat pentru BBC, Sheila Poddar, medicul ginecolog care a efectuat cezariana.

Potrivit lui Poddar, Sultana şi soţul ei sunt "foarte săraci", astfel că tânăra nu şi-a permis să facă o ecografie înainte de prima naştere. "Nu avea nici o idee că era însărcinată cu alţi doi copii", a declarat aceasta.

Tânăra şi gemenii au fost externaţi pe 25 martie după patru zile de spitalizare.

Potrivit lui Christopher Ng, un ginecolog din Singapore intervievat de BBC, uterul dublu (uterus didelphys) - condiţia care face ca uterul să fie despărţit în două cavităţi - nu este atât de rar precum cred oamenii.

Soţul tinerei câştigă mai puţin de 6.000 de taka (95 de dolari) pe lună ca muncitor, însă a declarat că va face tot posibilul pentru a-şi creşte copiii bine.

"A fost un miracol din partea lui Allah că toţi copiii mei sunt sănătoşi. Voi încerca să fac tot posibilul pentru a fi fericiţi", a precizat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri