O femeie din Coreea de Sud ar putea fi cheia pentru misteriosul caz al "copiilor din valiză", din Noua Zeelandă

Data publicării:
valiza
Rămășitele găsite în valize cumpărate la o licitație în Noua Zeelandă aparțin unor copii. Foto: Profimedia Images

O femeie care ar fi mama copiilor ale căror rămășițe au fost descoperite într-o valiză cumpărată de la un depozit din Aukland s-ar afla în Seul, poliția din capitala sud-coreeană fiind solicitată să confirme prezența ei acolo. Presa a relatat că Interpol ar fi cerut ca ea să fie găsită, scrie The Guardian.

Este vorba despre o femeie din Noua Zeelandă, născută în Coreea de Sud, care a sosit în această țară în 2018 și despre care nu există nicio consemnare că de atunci ar fi plecat, a declarat luni un ofițer de poliție din Seul.

Momentan nu se știe unde se află sau dacă a venit în Coreea de Sud cu alte rude.

„Poliția din Noua Zeelandă a cerut confirmarea dacă persoana care ar putea avea legătură cu un caz de crimă se află în Coreea de Sud”, a spus ofițerul de poliție, adăugând că, având în vedere adresa și vârsta ei trecută, ea ar putea fi mama copiilor.

The NZ Herald a transmis, citând o sursă, că o rudă a copiilor se află în Coreea de Sud. KBS, postul național de radio sud-coreean, a raportat luni că Interpol a cerut poliției sud-coreene să găsească unde se află femeia. Un alt cotidian a transmis că femeia ar putea fi reținută dacă Interpol ar cere asta.

Poliția din Noua Zeelandă nu a confirmat dacă a făcut o astfel de solicitare poliției din Seul, dar anterior a transmis că lucrează cu Interpol.

Poliția din Noua Zeelandă a lansat o anchetă pentru omucidere în Auckland săptămâna trecută, după ce rămășițele a doi copii au fost găsite de o familie care  a cumpărat o remorcă încărcată cu obiecte vândute în vrac la un depozit. Familia respectivă nu are nicio legătură cu aceste morţi, a comunicat poliția.

Autopsia a stabilit că cei doi copii despre care este vorba în această anchetă aveau între cinci și zece ani.

„Cadavrele au fost ascunse în două valize de dimensiuni similare... Cred că valizele au fost ascunse acolo de câțiva ani”, au spus polițiștii, care au adăugat că este vorba de o perioadă de trei – patru ani.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri