O femeie din Republica Moldova a fost luată ostatică în Siria

Data publicării:
moldoveanca rapita siria

Cele două tinere luate ostatice apar încadrate de patru bărbaţi mascaţi şi înarmaţi. Doar una dintre ele vorbeşte şi are o poveste bizară despre cum a ajuns în Siria.

„Numele meu este Carina Coltsa, sunt din Republica Moldova. Am fost trimise de comandantul Hezbollah, Mohammed Yazbek, care ne-a dat legitimaţii de jurnalişti pentru a spiona şi a vedea care este arsenalul Armatei pentru Eliberarea Siriei. Informaţiile le colectam şi le trimiteam liderilor Hezbollah”, a spus femeia.

Carina Coltsa are 32 de ani şi este din Tiraspol. Fratele ei spune că a primit un telefon disperat, în care femeia cerea ajutor pentru a scăpa de răpitori.

Ministerul de Externe de la Chişinău investighează situaţia şi promite să intervină pentru salvarea tinerei dacă se dovedeşte că este într-adevăr răpită. Siria este măcinată de război civil de peste doi ani şi jumătate în care cel puţin o sută de mii de oameni au murit.

Cameramani amatori au filmat acolo tancuri în flăcări, poduri bombardate şi clădiri distruse. De la începutul conflictului, cartiere întregi din mai multe oraşe au fost făcute una cu pământul. Localităţile dispar, iar taberele de refugiaţi se înmulţesc.

Aproape patru milioane de sirieni şi-au părăsit locuinţele de teama bombardamentelor. Violenţele au început în 2011, după ce preşedintele siriei, acuzat de popor că este dictator, a refuzat să demisioneze. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri