O femeie este obligată să plătească daune angajatorului, pentru că făcea altceva în timpul în care trebuia să muncească

Data actualizării: Data publicării:
femeie la laptop
O femeie este obligată să plătească daune angajatorului, pentru că făcea altceva în timpul în care trebuia să muncească. FOTO: Profimedia Images

O femeie din Canada va trebui să îi plătească angajatorului său despăgubiri după ce a fost prinsă că a lipsit ore în șir de la program în timpul în care muncea de la distanță, scrie The Guardian.

Este vorba despre o hotărâre judecătorească, prin care Karlee Besse, o contabilă din Columbia Britanică, a fost obligată să îi plătească angajatorului aproape 2.500 de dolari pentru că trăgea de timp la munca la distanță.

Femeia a fost concediată, după ce orele petrecute la muncă au fost monitorizate cu un software de monitorizare a angajaților.

Karlee Besse a susținut că a fost concediată ilegal și a dat compania în judecată. Compania Reach CPA a transmis însă tribunalului că a înregistrat peste 50 de ore în care femeia „nu pare să fi îndeplinit sarcini legate de muncă”. Reprezentanții companiei au afirmat că au instalat un software de urmărire a angajaților, numit TimeCamp, pe laptopul de serviciu al lui Besse, după ce au constatat că femeia depășea deadline-urile stabilite.

Software-ul folosit urmărește cât timp este deschis un document, modul în care angajatul îl folosește și înregistrează timpul lucrat.

După câteva săptămâni, compania a transmis că s-au „identificat discrepanțe între datele transmise pe foile ei de pontaj și datele software-ului”.

La rândul ei, femeia a susținut în fața judecătorilor că programul companiei este foarte solicitant și se teme că acel software nu reușește să facă distincția corectă între  timpul destinat muncii și timpul liber. Pe de altă parte, compania a demonstrate că TimeCamp face automat această distincție, separând datele destinate activităților legate de muncă, de cele în care device-ul este folosit pentru activități în timpul liber.  

Besse a mai susținut că lucrează pe documente pe care le printează, dar că nu i-a spus angajatorului deoarece îi era frică de repercusiuni. Totodată, compania a spus că software-ul monitorizează și astfel de activități și că orice lucrare din documentele tipărite ar fi trebuit să fie introdusă în software-ul companiei, ceea ce nu se întâmplase niciodată.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri