O femeie însărcinată, la un pas de moarte după o lovitură a fătului

Data actualizării: Data publicării:
femeie insarcinata
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

Un făt și-a lovit mama atât de tare încât i-a făcut o gaură în uter. Mama și copilul au salvați după intevenția rapidă a medicilor.

femeie insarcinata
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Femeia, însărcinată în săptămâna 35, s-a prezentat la spitalul din Shenzhen cu dureri puternice abdominale. Aunci când a ajuns la maternitate, Zhang avea dureri extreme și probleme cu tensiunea, pulsul și respirația, relatează essentialbaby.com.au

Cu ajutorul ultrasunetelor, medicii au descoperit că fătul a lovit așa de tare în abdomenul mamei încât un perete al pântecului s-a rupt, iar coapsele micuțului au rămas blocate.

Medicii i-au făcut cezariană pentru a opri hemoragia și pentru a preveni ca fătul să facă o infecție care i-ar fi putut fi fatală. Operația, care le-a salvat viața atât mamei, cât și copilului, a durat doar 10 minute.

După ce a fost investigat istoricul medical al femeii, s-a descoperit că ea a avut fibroză uterină, ceea ce i-a slăbit lui Zhang un perete al uterului.

Ruptura uterului nu este neobișnuită atunci când femeile intră în travaliu, mai ales în zona unde a mai avut loc o operație de cezariană, însă este mai puțin probabil să aibă loc înaintea travaliului, cum s-a întamplat în acest caz.

Medicii spun că mama și bebelușul se simt foarte bine acum, în ciuda evenimentului traumatizant care a dus la nașterea fetiței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri