O femeie și-a făcut operații estetice, pentru a scăpa de o datorie de 3,7 milioane de dolari

Data publicării:
operatii estetice chirurgie estetica
Foto: Shutterstock

O femeie din China, în vârstă de 59 de ani, și-a schimbat aspectul fizic cu ajutorul operațiilor estetice, pentru a scăpa de o datorie de 25 milioane de yuani (3,71 milioane de dolari), relatează agenția Xinhua, citată de Reuters.

operatii estetice chirurgie estetica
Foto: Shutterstock

Chinezoaica a fugit în orașul Shenzen, după ce un tribunal din Wuhan a decis că femeia trebuie să își plătească datoriile. Polițiștii spun însă că au fost puși în dificultate atunci când au prins-o pe femeie, întrucât aceasta nu mai semăna deloc cu cea din fotografiile polițiștilor.

„Am fost foarte surprinși. Arăta de 30 de ani și complet diferit față de fotografiile pe care le aveam noi”, a declarat un polițist.

Femeia a mărturisit că se folosea de actele de identitate ale altor persoane pentru a călători cu trenul dintr-un oraș în altul și și-a plătit intervențiile estetice cu ajutorul cardurilor de credit.

China se confruntă cu o problemă legată de plata datoriilor către stat. Numărul datornicilor s-a dublat în ultimii 10 ani, în ciuda măsurilor de creditare pe care le-au luat autoritățile, pentru a-i ajuta pe cetățeni să își plătească taxele.

Un tribunal din provincia Jiangsu a decis chiar să facă o listă neagră a rău-platnicilor și să le monitorizeze apelurile telefonice. Astfel, fiecare persoană care va vorbi la telefon cu un datornic va auzi întâi un mesaj prin care este rugată să îl convingă pe rău-platnic să își achite taxele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri