O femelă de cimpanzeu crescută de oameni și trimisă în Kenya pentru a fi reintrodusă între maimuțe a fost ucisă de ceilalți cimpanezei

Data actualizării: Data publicării:
cimpanzeu
Sursa foto: Ol Pejeta Conservancy / Facebook

Femela de cimpanezeu numită Baran, crescută de oameni, a fost ucisă săptămâna trecută de alți cimpanezei în sanctuarul pentru animale din Kenya unde se încerca reintroducerea ei în rândul speciei, scrie The Independent.

Pe 17 decembrie, sanctuarul Ol Pejeta Conservancy din Kenya a anunțat pe pagina sa de Facebook că Baran, în vârstă de patru ani, a murit la doar câteva luni după ce a fost adusă în sactuar pentru a fi reintrodusă printre cimpanezei.

Potrivit anunțului, Baran trecuse de perioada de carantină de 90 de zile impusă de autoritățile kenyene și era în casa principală a cimpanzeilor, unde continua procesul de integrare.

Pentru că procesul era abia la început, Baran putea vedea alți cimpanzei de la distanță, dar nu avea contact fizic cu ei, pentru ca animalele să se obișnuiască unele în preajma altora. Această etapă este esențială pentru a forma o legătură, înainte de a trece la următorul pas în procesul de integrare.

Potrivit postării Ol Pejeta Conservancy, Baran s-a luat la bătaie cu alți cimpanzei după ce a reușit să treacă de încuietorile care separau spațiul ei de spațiul comun și a ajuns într-o zonă adiacentă celorlalte maimuțe. Deși cimpanzeii încă erau despărțiți de un perete, acel perete avea un decupaj cu bare metalice, iar bătaia avut loc printre bare.

"Îngrijitorii au intervenit rapid pentru a opri agresiunea, însă Baran suferise deja răni grave și avea nevoie de îngrijiri medicale. În ciuda eforturilor făcute pentru a-i salva viața, a murit", anunță sanctuarul.

Baran fusese adusă la Ol Pejeta Conservancy în iulie, de la grădina zoologică Eram din Iran. Născută prematur, femela de cimpanzeu fusese crescută de veterinarii grădinii zoologice, după ce fusese respinsă de mama ei. Atunci, s-a decis ca ea să fie crescută de veterinari până când se va însănătoși și va fi acceptată de părinții ei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri