O femelă gibon care stătea singură în cușcă a născut un pui. Îngrijitorii săi din Japonia au aflat abia după doi ani ce s-a întâmplat

Data actualizării: Data publicării:
gibon
Sursa foto: Profimedia Images

Îngrijitorii de la o grădină zoologică din Japonia cred că au rezolvat misterul prin care o femelă gibon a reușit să rămână însărcinată deși se afla singură în cușcă, informează CNN.

Momo, o femelă gibon în vârstă de 12 ani, i-a șocat pe îngrijitorii de la Grădina zoologică și botanică Kujukushima din Nagasaki în 2021, când a născut un pui deși nu avusese contact cu niciun mascul.

Doi ani mai târziu, după ce îngrijitorii au făcut puiului un test ADN, grădina zoologică a reușit să afle cine este tatăl și chiar are o teorie privind contextul în care s-au împerecheat gibonii.

Testul a arătat că tatăl puiului este Ito, un gibon de 34 de ani care se afla într-o cușcă vecină în perioada în care Momo a rămas însărcinată. Îngrijitorii cred că Momo și Ito ar fi reușit să se împerecheze printr-o gaură mică aflată într-o placă de metal dintre cuști. Gaura are un diametru de aproximativ 1 centimetru.

Puiul de maimuță are acum deja 2 kilograme și crește sub supravegherea mamei sale, anunță grădina zoologică. "Este o viață prețioasă și o vom îngriji în continuare", a declarat Hideki Hisano, director ajunct la Kujukushima.

Gibonii sunt printre cele mai mici maimuțe, însă au un sistem de comunicare complex bazat pe țipete și pot atinge viteze de până la 55 de kilometri la oră în timp ce se deplasează prin copaci. Există zeci de specii de giboni în Asia.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri