O hartă a bombelor aruncate de germani asupra Londrei a ajuns viral pe internet

Data publicării:
1912 20bombe 20londra-39397

Desfăşurată între octombrie 1940 şi iunie 1941, bătălia aeriană pentru Marea Britanie a rămas în istorie drept un episod pe cât de eroic, pe atât de dramatic. Mii de utilizatori de internet s-au grăbit să descopere locurile din Londra care au fost lovite de aviaţia germană, la 67 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Am fost surprinşi, copleşiţi şi încântaţi. Este incredibil că un astfel de proiect a ajuns aşa de popular în toată lumea”, a spus dr. Catherine Jones, directorul proiectului.

Proiectul le arată utilizatorilor locurile lovite de bombele germane. Harta este ilustrată şi cu fotografii originale, din epoca războiului. Pasionaţii de istorie mai pot afla detalii despre muniţia folosită de Luftwaffe şi pot citi mărturii ale londonezilor din perioada respectivă.

Supravieţuitorii bombardamentelor germane sunt printre puţinii britanici care nu s-au arătat foarte încântaţi de aplicaţie.

„Ei bine, mă surprinde, pentru că sunt atâtea lucruri rele care se întâmplă în lume acum, sunt bombe care cad peste tot în lume, nu-i aşa? De ce să ne reamintim de ceea ce s-a întâmplat în trecut? Asta este ceea ce cred”, este opinia lui Doris Leci, care a trăit experienţa bombardamentelor.

Timp de nouă luni, între 1940-1941, aviaţa germană a lovit mii de obiective militare şi civile de pe tot curpinsul Marii Britanii. Au fost distruse peste un milion de locuinţe şi peste 40.000 de civili au murit în timpul acestei operaţiuni. Aproape jumătate dintre victime au fost în Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri