Sari la conținut

O jumătate de ceapă în război online cu Donald Trump

O jumătate de ceapă într-o pungă de plastic le cere ajutorul utilizatorilor de Twitter: vrea să aibă mai mulți fani decât președintele american Donald Trump.

Contul Half An Onion (@HalfOnionInABag) a fost deschis în 20 ianuarie, cu mesajul: „Cum ar fi dacă acest cont, pur și simplu o jumătate de ceapă într-o pungă de plastic, ar ajunge să aibă mai mulți followers decât @realDonaldTrump (contul oficial al lui Donald Trump)?”

Utilizatorii de Twitter au intrat în joc. Până acum i-au dat „follow” peste 155.000 de persoane. În ritmul acesta, l-ar ajunge pe Donald Trump din urmă în aproape un an și jumătate, în condițiile în care 21,7 milioane de oameni urmăresc @realDonaldTrump. În plus, Donald Trump folosește acum și @POTUS, contul oficial al președintelui SUA, pe care l-a folosit și Barack Obama, și care are acum 14,3 milioane de followers.

Nu lipsesc nici glumele. Persoana din spatele contului face o comparație între punga de plastic în care este băgată ceapa și pelerina de plastic care i-a dat de furcă fostului președinte american George Bush.

Alt utilizator face un joc de cuvinte. În loc de „Make America great again” (Să facem America măreață din nou, sloganul de campanie al lui Donald Trump), a scris „Make America grate again” (Să facem America să radă din nou).