O jurnalistă franceză renunţă la idila cu un ministru după ce acesta atacă The Economist

Data publicării:
the 20economist-34215

Jurnalista în vârstă de 40 de ani Audrey Pulvar a anunţat într-un comunicat, duminică seară, că s-a despărţit de Arnaud Montebourg, ministrul pentru Redresarea Economiei, în vârstă de 50 de ani.

Într-o declaraţie publică, Montebourg a comparat prestigiosul săptămânal britanic The Economist cu o revistă umoristică, după ce aceasta a dedicat un amplu articol situaţiei economice a Franţei. „Franţa este bomba cu ceas din inima Europei”, ameninţând existenţa monedei unice, scria The Economist în ediţia de vineri.

Originară din Antilele Franceze, Audrey Pulvar a fost în 2005 prima femeie de culoare care a prezentat un jurnal de televiziune la un post francez - France 3. În prezent, ea conduce săptămânalul cultural şi urban Les Inrockuptibles, deţinut de omul de afaceri cu vederi de stânga Matthieu Pigasse, potrivit Libération.

Idila doamnei Pulvar cu ministrul Arnaud Montebourg a fost făcută publică de la începutul anului 2010 şi a costat-o scump în plan profesional. În 2009, în plină ascensiune, a părăsit France 3 pentru i-Télé. A urmat France Inter apoi, în urma unei decizii contestate, a preluat frâiele Les Inrockuptibles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri