O maimuță a mutilat o femeie din SUA. I-a rupt în jumătate urechea și i-a smuls părul din cap. Apoi, a plesnit un bărbat

Data actualizării: Data publicării:
maimuta
O maimuță de companie a atacat o femeie. Foto: Twitter

O femeie din Oklahoma, SUA, a fost atacată cu sălbăticie de o maimuță de companie scăpată de acasă. Animalul a sărit pe spatele victimei, i-a rupt în două urechea și i-a smuls smocuri de păr. Aceeași primată a atacat un prieten al femeii, pe care l-a pălmuit peste față și l-a tras de păr. Animalul a fost împușcat în cele din urmă de bărbat, au transmis autoritățile, potrivit Insider.

Incidentul a avut loc weekendul trecut, în orașul Dickson, după ce maimuța, pe nume Jack, a scăpat de acasă. Victima, Brittany Parker, a ajuns la spital și a avut nevoie în total de 187 de copci. Ea a povestit că a văzut pentru prima dată animalul pe veranda casei sale duminică. „Se arunca dintr-o parte a verandei mele și lovea sticla încercând să intre în casă”, spune ea.

Femeia a sunat la 911 în jurul orei 18:00, iar ofițerii trimiși la fața locului au găsit maimuța pe verandă. Aceștia au sunat la rândul lor la Departamentul Faunei Sălbatice din Oklahoma pentru ajutor. Unul dintre polițiști a declarat că în momentul în care ofițerii au ieșit din mașină maimuța a sărit pe capotă. Câteva momente mai târziu, animalul a atacat-o pe Brittany Parker. „A alergat în spatele meu, a sărit pe mine și mi-a smuls părul, apoi mi-a rupt urechea în două ca și când ar fi fost o foaie de hârtie, a povestit Parker.

După atac, animalul a fugit într-o pădure din apropiere, iar polițiștii au încercat să o prindă, însă nu au reușit. În acest timp, Parker a cerut ajutorul unui prieten de familie, care, odată ajuns la reședința victimei, a fost la rândul lui atacat de maimuță. Animalul l-a plesnit peste față și i-a smuls părul, iar bărbatul a împușcat în cele din urmă maimuța.

femeie atacata
Brittany Parker, femeia atacată de maimuță. Foto: Captură video

„În timp ce căutăm primata, au fost trase două focuri. Au venit chiar din zona de reședință a victimei, a spus Tim Duncan, șeful poliției Dickson. „Ofițerii s-au întors la casă și au descoperit că un membru al familiei victimei a împușcat primata”.

Parker și poliția au spus că nu știau că cineva are o maimuță de companie. Autoritățile au transmis că animalul a fost trimis la Laboratorul de boli din Oklahoma pentru testare și că ancheta este în desfășurare.

Parker a spus că din cauza rănii sale nu poate lucra și că va avea nevoie de o operație plastică. Parker este, de asemenea, îngrijorată de siguranța celorlalți. „Îmi las copilul să iasă afară să se joace și să fie un copil normal, sau îmi fac griji de fiecare dată când ieșim afară dacă vom fi atacați de ceva? Este foarte traumatizant. Este foarte înfricoșător”, a spus Parker.

Conform legii Oklahoma, primatele sunt clasificate ca animale domestice, deci nu este necesar un permis pentru a avea unul ca animal de companie,

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri