„Copilul miracol”, fetița care a supraviețuit 5 zile sub dărâmături în Turcia, și-a regăsit mama la două luni după cutremur

Data actualizării: Data publicării:
mamă copil Turcia
Ministrul Familiei a predat-o pe fetiţă mamei sale, Yasemin Begdas, la un spital din oraşul Adana, la 54 de zile după dezastru. Un test ADN a demonstrat că Yasemin e mama fetiței. Captură foto: Twitter/Ministerul Familiei din Turcia

O mamă şi-a regăsit fetiţa, în sudul Turciei, după ce un test ADN a confirmat că aceasta este copilul ei, la aproape două luni după ce regiunea a fost zguduită de un cutremur devastator, a anunţat ministerul Familiei din această ţară, informează Reuters, preluată de Agerpres. Fetița, în vârstă de 3 luni și jumătate, e chiar „Copilul miracol” scos dintre dărâmăturile unei clădiri din provincia Hatay la mai bine de cinci zile după seismul de la 6 februarie.

Ministrul Familiei a predat-o pe fetiţă mamei sale, Yasemin Begdas, la un spital din oraşul Adana, la 54 de zile după dezastru.

„Reunirea unei mame cu copilului ei este una dintre cele mai preţioase îndatoriri din lume”, a declarat ministrul Familiei şi Serviciilor Sociale, Derya Yanik.

După ce iniţial s-a aflat în grija unui spital din Adana, bebeluşul a fost transportat cu avionul prezidenţial pentru a fi îngrijit de autorităţile din Ankara.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un test ADN a dezvăluit că Yasemin era mama fetiţei. Aceasta din urmă a fost adusă înapoi la Adana.

Peste 56.000 de persoane au murit în urma cutremurului de la 6 februarie şi a replicilor ulterioare, 50.000 dintre victime fiind înregistrate în Turcia, iar restul în Siria vecină.

Tatăl fetiţei şi cei doi fraţi ai ei au murit în timpul cutremurului, se precizează în comunicatul ministerului.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri