O mașină construită din lemn circulă pe ulițele unui sat din Ungaria

Data publicării:
masina lemn

Bărbatul de 51 de ani este pasionat de sculptura în lemn şi aşa i-a venit ideea cioplirii unui automobil.

„Îmi place să lucrez cu lemnul şi îmi place să creez lucruri unice care atrag interesul oamenilor. Am început să lucrez la maşină de Crăciun şi mi-a luat patru luni să o termin. Aşa am fost ocupat pe perioada iernii”, spune Istvan Puskas, constructorul maşinii din lemn.

Maşina din lemn a lui Istvan Puskas este propulsată de un motor de Polski-Fiat, iar volanul este împrumutat de la o limuzină germană veche.

„Scopul meu a fost să folosesc cât mai mult lemn. O maşină de lemn trebuie construită din lemn. Caroseria, roţile, direcţia, cutia de viteze şi chiar rezervorul sunt din lemn. Am folosit lemn oriunde a fost posibil”, mai spune constructorul maşinii.

Rezervorul este amplasat în spatele limuzinei şi este de fapt un vechi butoi de bere.

„Mai mult ca sigur că voi vinde maşina. Nu am unde să o ţin. Nu am garaj. Poate fi intresantă pentru un colecţionar, pentru un nostalgic sau pentru cineva căruia îi place să conducă încet”, adaugă Istvan Puskas.

Automobilul nu poate fi înmatriculat, dar poliţiştii din satul situat în centrul Ungariei îi permit inventatorului să se plimbe cu el pe uliţe fără să îl amendeze. El intenţionează să fabrice şi un vehicul cu trei roţi, tot din lemn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri