O nouă analiză arată de ce racheta balistică a Coreei de Nord este inutilă într-un posibil atac asupra SUA

Data publicării:
racheta bun
Foto: Shutterstock

Coreea de Nord a stârnit un val de controverse pe plan internațional, după ce a anunțat că a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, pe 4 iulie. Însă potrivit unei analize realizarte de Breaking Defense și citată de Business Insider, racheta nord-coreenilor este inutilă.

racheta bun
Foto: Shutterstock

Ralph Savelsberg și James Kiessling, autorii analizei, apreciază că, deși racheta balistică are o rază de acțiune suficient de mare pentru a fi inclusă în categoria celor intercontinentale, în comparație cu alte rachete balistice intercontinentale, cea a nord-coreenilor este mult prea mică pentru a cauza mari pagube, atunci când călătorește pe distanțe lungi.

În comparație cu vehiculul folosit de Coreea de Nord pentru a lansa sateliți pe orbită, racheta balistică, numită KN-14 sau Hwasong-14, este de două ori mai scurtă și mai subțire. Oamenii de știință au concluzionat că Hwasong-14 nu ar putea căra o greutate la fel de mare ca un vehicul pentru lansarea sateliților și nu ar avea o acuratețe la fel de mare la lansare.

De aceea, susțin Savelsberg și Kiessling, SUA nu are motive să creadă că regimul de la Phenian ar putea ținti cu acuratețe orașe mari. La capacitate maximă, racheta Hwasong-14 poate ateriza la 30 de kilometri distanță de țintă.

Analiza integrală a cercetătorilor poate fi citită aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri