O nouă explozie în Sri Lanka, lângă biserica unde zeci de oameni au fost uciși duminică

Data actualizării: Data publicării:
Multiple Explosions Hit Sri Lanka On Easter Sunday
Foto: Gulliver/Getty Images

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka unde zeci de oameni au fost ucişi duminică a explodat luni, a relatat un martor pentru Reuters, potrivit căruia deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv. Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după seria de atentate sinucigaşe în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 290 de persoane, inclusiv cetăţeni străini, relatează AFP şi Reuters.

Multiple Explosions Hit Sri Lanka On Easter Sunday
Foto: Gulliver/Getty Images

''Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba'', a declarat martorul citat de Agerpres.

Forţele de ordine anunţă, într-un comunicat, că '87 de detonatoare au fost descoperite în autogara privată Bastian Mawatha din Pettah', un cartier al capitalei situat la jumătatea distanţei între hotelurile şi biserica din Colombo lovite duminică de explozii.

'Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75', au precizat autorităţile.

Guvernul a anunţat luni decretarea stării de urgenţă de la mijlocul nopţii de luni (18:30 GMT) din motive de 'securitate publică'.

Starea de urgenţă are drept scop întărirea acţiunii forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale. Starea de urgenţă 'a fost decisă în scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică', a comunicat preşedinţia. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri