O nouă moarte suspectă a unui refugiat rus la Londra

Data publicării:
2911 20imigrantrus-35844

Aleksandr Perepilicinîi s-a prăbuşit şi a murit în circumstanţe neclare în apropiere de reşedinţa sa, o casă foarte bine păzită din sudul Londrei. Rusul furnizase dovezi în cazul asasinării unui jurist ce lupta împotriva corupţiei, Serghei Magnitski. Perepilicinîi este a patra persoană legată de cazul Magnitski care moare în condiţii ciudate.

Un expert care anchetează asasinarea lui Magnitski susţine însă că numele lui Perepilicinîi nu apărea în documentele anchetei.

„A fost doar o singură dată. Acest nume nu apare în documentele oficiale, a fost menționat doar o singură dată într-o conversație - că a existat un martor și acest lucru a fost menționat în trecere”, a declarat Kiril Kabanov, preşedintele Comitetului Rus Anticorupţie.

Kabanov nu crede că posibilul asasin al lui Perepilicinîi are legătură cu cazul Magnitski. Acesta crede că este vorba mai degrabă despre o tentativă de a învinui serviciile secrete ruse, pentru a-l compromite pe Vladimir Putin.

„Această moarte a lui Perepilichni poate fi un avantaj - nu pentru acele părţi care au acţionat în cazul Magnitski, ci pentru o a treia parte, care urmăreşte scopuri politice banale, ca să eticheteze în acest fel noua preşedinţie a lui Vladimir Putin”, a declarat Kiril Kabanov, preşedintele Comitetului Rus Anticorupţie.

Totuşi, numărul morţilor dubioase în rândul expatriaţilor ruşi creşte, iar rezolvările se lasă aşteptate.

„Avem două cazuri - moartea lui Litvinenko şi moartea lui Magnitski - dar mai întâi de toate e moartea lui Litvinenko, care deocamdată nu e complet clarificată”, a afirmat Kiril Kabanov, preşedintele Comitetului Rus Anticorupţie.

În urma mărturiilor lui Perepilicinîi, procuratura elveţiană a îngheţat mai multe conturi, suspectate că ar fi fost folosite de mafia rusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri