O româncă surprinsă de o furtună de zăpadă în Italia a fost găsită înghețată a doua zi. Lângă ea au fost descoperiți morți și câinii ei

Data publicării:
63cfa8cc5f7b8
O româncă surprinsă de o furtună de zăpadă în Italia a fost găsită înghețată a doua zi FOTO: Corriere della Sera

O româncă de 50 de ani, crescătoare de câini, stabilită de mai mulți în provincia Arezzo din centrul Italiei, a murit după ce a fost surprinsă de o furtună de zăpadă. Corpul ei înghețat a fost descoperit a doua zi, iar lângă el au fost găsiți și trei dintre câinii femeii, care erau, de asemenea, morți din cauza frigului.

Cristiana G., 50 de ani, locuia de mai multă vreme într-o cabană izolată din zona montană Cocchiola. Trupul ei a fost găsit săptămâna aceasta pe o potecă, la cinci kilometri de Badia Tedalda. Lângă ea au fost găsiți morți și trei dintre câinii pe care îi avea, relatează Corriere della Sera.

Cristiana fusese văzută ultima dată cu o zi înainte, în timp ce urca cu greu prin nămeți un deal din drumul către casă. Se pare că în zona aceea a fost surprinsă de furtuna de zăpadă. În ziua respectivă, ea plecase la cumpărături în cel mai apropiat oraș, drum pe care îl parcurgea parțial cu mijloace de transport în comun și restul pe jos.

Alarma a fost dată de mama ei, care nu a mai putut să o contacteze și a sunat la poliție. Echipele de salvare plecate pe traseul pe care l-ar fi urmat ea i-au găsit cadavrul sub un metru de zăpadă. Lângă ea erau sacoșele de cumpărături și cei trei câini.

 

63d3ce3751c83
Cristiana cu unul din câinii ei FOTO: Corriere della Sera

Cristiana creștea câini din rasa Ciobănesc Mioritic și acasă avea în total 8 câini adulți și 3 pui.

Pentru a-și putea crește în condiții optime, femeia renunțase la confortul orașului și s-a mutat într-o cabană izolată de lângă Oasi della Cocchiola, o zonă frecventată de turiști în timpul verii, dar pustie iarna, din cauza condițiilor meteo aspre. 

În urma necropsiei s-a stabilit că femeia a murit în urma unui stop cardiac, cauzat cel mai probabil de frig. Trupul ei urmează să fie ridicat de la morgă de rudele din România și va fi adus în țară, unde va avea loc și înmormântarea. Câinii ei se află acum în grija unor prieteni care locuiau în zonă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri