O scrisoare a lui Einstein care conţine celebra ecuaţie E=mc2 s-a vândut cu 1,2 milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Scrisoare Albert Einstein care conţine ecuaţia E=mc2
Scrisoarea semnată de Albert Einstein care conţine celebra ecuaţie E=mc2 a fost achiziţionată de un cumpărător anonim. Foto: Profimedia Images

O scrisoare a lui Albert Einstein, care conţine celebra ecuaţie E=mc2 (energia este egală cu masa înmulţită cu viteza luminii la pătrat) a teoriei relativităţii, a fost vândută la o licitaţie în SUA contra sumei de 1,2 milioane de dolari. de trei ori mai mult decât preţul de pornire, informează BBC.

Ecuaţia, care arată echivalenţa dintre masă şi energie, a fost pentru prima oară publicată în 1905 într-o revistă ştiinţifică. Ecuaţia a revoluţionat legile fizicii şi a arătat că timpul  nu este absolut.

Scrisoarea vândută la licitaţie are o singură pagină, este datată 26 octombrie 1946, este scrisă în limba germană şi este adresată fizicianului american de origine poloneză Ludwik Silberstein, care a pus la îndoială teoriile lui Einstein.

De altfel, scrisoarea a făcut parte din arhiva personală a fizicianului Silberstein care a fost pusă la vânzare de către moştenitorii săi.

Scrisoarea a fost achiziţionată zilele trecute de către un cumpărător anonim în cadrul unei licitaţii virtuale organizate de RR Auction în Boston, Massachusetts.

În prezent, mai există doar alte trei note scrise de mână de către Albert Einstein care conţin această ecuaţie.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri