Video O spectatoare la Turul Franței a provocat unul dintre cele mai mari caramboluri din istoria competiției. Organizatorii depun plângere

Data actualizării: Data publicării:
ciclisti
Mai mulți cicliști de la Turul Franței au căzut și s-au rănit într-un carambol provocat de o spectatoare de pe marginea drumului.

Organizatorii Turului ciclist al Franţei 2021 şi-au anunţat intenţia de a depune plângere împotriva spectatoarei care a provocat un carambol de proporţii, sâmbătă, în prima etapă a "Marii Bucle", informează AFP. Unul dintre cicliști s-a lovit de pancarta pe care femeia o ținea pe marginea drumului.

Organizatorii au insistat asupra respectării regulilor de securitate faţă de participanţii la Turul Franţei, unde au avut loc două incidente în care mai mulți cicliști au căzut în ultima jumătate de oră a cursei.

"Vom depune plângere împotriva acestei doamne, care s-a comportat foarte prost", a declarat directorul-adjunct al Turului, Pierre-Yves Thouault.

"Să facem în aşa fel încât spectacolul care ne-a fost propus să nu fie umbrit de comportamente indamisibile din partea unei infime minorităţi a spectatorilor", a adăugat acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prima mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei, sâmbătă, la Landerneau, când ciclistul echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea, transmite Agerpres. El a antrenat în cădere numeroşi cicliști, generându-se o imensă confuzie, cu sportivi la pământ, printre care au fost și răniți.

Trei participanți au fost constrânşi la abandon în această primă etapă: germanul Jasha Sutterlin (DSM), lituanianul Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) şi francezul Cyril Lemoine (BB Hotels).

turul frantei
Cyril Lemoine a abandonat cursa, fiind rănit în urma căzăturii. Foto: Profimedia Images

Spaniolul Marc Soler (Movistar) a abandonat şi el după încheierea etapei, ca urmare a unor fracturi la braţul stâng în urma căzăturii.

Soler a reuşit însă să se ridice şi să termine cursa cu "o puternică durere la încheietura mâinii stângi", trecând linia de sosire cu o întârziere de o jumătate de oră în etapa dintre Brest şi Landerneau, câştigată de francezul Julian Alaphilippe.

turul frantei 2
Bryan Coquard și alți cicliști se resimt după căzătura de la Turul Franței. Foto: Profimedia Images

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri