O sută de mii de litri de petrol vor ajunge în râul Saint-Lorent, în urma deraierii trenului din Canada

Data publicării:
tren canada-1

„Este vorba despre aproximativ 50 de persoane date dispărute, ceea ce include evident cele 13 victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quebec. Bilanţul anterior era de 5 morţi şi 40 de dispăruţi.

După stingerea incendiului duminică seară, anchetatorii „au reuşit să lucreze în zonele care erau până acum inaccesibile”, a precizat purtătorul de cuvânt.

O sută de mii de litri de petrol vor ajunge în fluviul Saint-Laurent

Aproximativ 100.000 de litri de petrol provenind din vagoanele-cisternă se află în râul Chaudiere şi ar putea ajunge în fluviul Saint-Laurent, au declarat luni autorităţile.

„În prezent cantitatea de petrol care poate fi observată în râu este de aproximativ 100.000 de litri”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministrului Mediului din Quebec, citat de Mediafax. „Am desfăşurat toate resursele pentru a limita la maxim cantitatea care ar putea ajunge” în fluviul Saint-Laurent, a adăugat acesta.

Este „o chestiune de ore” înainte ca petrolul să ajungă în fluviul care leagă Marile Lacuri de Oceanul Atlantic, a subliniat purtătorul de cuvânt, Eric Cardinal.

Un convoi de 72 de vagoane-cisternă ale companiei feroviare americane The Montreal, Maine and Atlantic (MMA) a deraiat şi a explodat sâmbătă în centrul oraşului Lac-Megantic, în Quebec, în timp ce se îndrepta către o rafinărie din estul Canadei provenind din statul american Maine.

Dintr-un motiv necunoscut, trenul care a deraiat şi apoi a explodat s-a pus singur în mişcare din vârful unui deal unde era oprit în timp ce niciun conductor nu se afla la bord.

Acesta şi-a încheiat cursa la câţiva metri de un lac ce alimentează râul Chaudiere, afluent al Saint-Laurent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri