O tânără de 27 de ani, care a făcut 17 avorturi, riscă să nu mai poată face copii

Data actualizării: Data publicării:
ginecologie control medic avort sarcina
FOTO; Shutterstock

O tânără din China a ajuns la numărul record de 17 avorturi, în doar șase ani, iar medicii spun că ea are șanse mari să nu mai poată naște copii din această cauză. Tânăra nu vrea să se căsătorească, iar guvernul chinez nu le permite femeilor necăsătorite să aibă copii.

test de sarcina pozitiv copii
FOTO: Shutterstock

Pacienta cunoscută ca Xiao Ju a recurs la chiuretaj prima oară la vârsta de 21 de ani, la spitalul din provincia chineză Hubei. De atunci, fata are același iubit și spune că a trecut prin aproximativ trei avorturi, anual, scrie The Sun.

Zhao Qin, medic ginecolog la Maternitatea din Shiyan, spune că aproape că a implorat-o pe tânăra însărcinată să păstreze copilul pentru că ar putea fi ultima ei șansă să devină mamă.

Uterul ei este foarte subțire, precum o coală de hârtie, din cauza avorturilor repetate pe care le-a făcut”, spune medicul.

Deși Zhao Qin i-a explicat fetei situația gravă în care se află, ea a spuns că nu își dorește să se căsătorească, drept urmare nu va păstra copilul.

Subțierea endometrului, adică a mucoasei care căptușește interiorul uterului, poate duce la recurente pierderi de sarcină.

Legea din China le permite cuplurilor căsătorite să aibă cel mult doi copii, în timp ce femeile necăsătorite nu ar trebui să aibă niciun copil. În caz contrariu, statul nu va recunoaște acel copil și el va crește fără acte sau alte drepturi, precum drepturile la sănătate și educație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri