O tânără din SUA a cerut să asiste la execuția tatălui ei, criminal, dar a fost refuzată: „Am inima frântă”

Data publicării:
cuplu de culoare cu un copil
Kevin Johnson ar putea fi executat marți, iat fiica lui Khorry Ramey vrea să asiste FOTO: Uniunea Americană pentru Libertăți Civile

O tânără din SUA de 19 ani nu poate asista la execuția tatălui ei după ce un judecător a decis că este prea tânără pentru asta, potrivit unui act legislativ din Missouri.

Kevin Johnson ar putea fi executat marți pentru uciderea unui ofițer de poliție în 2005, când avea 19 ani. El și fiica lui, Khorry Ramey, au cerut ca tânăra să asiste la execuție, potrivit BBC.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a depus o moțiune de urgență în numele tinerei, argumentând că legea statului i-a încălcat drepturile constituționale.

Organizația spune că cerința de vârstă din Missouri și interzicerea oricărei persoane sub 21 de ani de a asista la o execuție nu înseamnă că siguranța acelei persoane este într-un fel afectată.

Johnson, în vârstă de 37 de ani, este în închisoare de când fiica lui avea 2 ani.

Cei doi au stabilit o legătură destul de apropiată în urma vizitelor, convorbirilor telefonice, scrisorilor și e-mailurilor. Luna trecută, Khorry Ramey și-a adus fiul nou-născut la închisoare pentru a-și întâlni bunicul.

„Am inima frântă că nu voi putea fi cu tatăl meu în ultimele lui momente de viață”, a spus Khorry Ramey, adăugând că tatăl ei a muncit din greu pentru a se reabilita în închisoare și că încă speră că guvernatorul îi va acorda clemență.

Johnson a fost condamnat pentru că a împușcat mortal un ofițer de poliție din Missouri, William McEntee, care avea 3 copii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri