O trusă pentru detectarea Covid-19 pe suprafeţe se vinde deja în Japonia. Cât costă un kit

Data publicării:
eprubete si alte ustensile pentru un test covid facut intr-un laborator
Kit despistare Covid. Foto: Profimedia Images

O trusă cu ajutorul căreia se detectează dacă o suprafață, precum clanțe, robinete, mese sau tastaturi, este infectată cu coronavirus a fost creată de un producător japonez de echipamente de precizie, care a început de luni și comercializarea primelor astfel de kituri. 

Compania Shimadzu Corp. a declarat că intenţionează să furnizeze noul kit, ce poate identifica virusul în aproximativ 100 de minute, unităţilor medicale şi celor care oferă servicii de testare, dar şi centrelor de asistenţă pentru persoane vârstnice sau producătorilor de alimente, informează agenţia Kyodo, care susține că aceasta este o premieră mondială, scrie Agerpres.

Kitul este extrem de simplu de folosit. Utilizatorii trusei de testare trebuie să treacă un beţişor cu tampon de vată pe suprafaţa unui obiect şi să îl pună apoi într-un recipient cu soluţie salină. După scoaterea tamponului de bumbac din recipient se aplică reactivi, iar virusul poate fi apoi detectat folosind un test PCR, sau reacţia în lanţ a polimerazei, a precizat compania.

Fiecare trusă poate fi utilizată pentru efectuarea a 100 de teste şi costă 302.500 de yeni, adică aproximativ 2.800 de dolari. Compania, cu sediul în prefectura Kyoto din vestul Japoniei, a declarat că îşi propune să vândă o mie de truse de testare anual.

"Prin adăugarea acestui kit ne dorim să oferim modalităţi exhaustive de prevenire a infecţiilor", a declarat un oficial al companiei.

Shimadzu a comercializat anterior o trusă de testare utilizată pentru detectarea virusului din salivă. Transmiterea de pe suprafaţe este considerată una dintre modalităţile prin care virusul se poate răspândi de la o persoană la alta.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite, virusul poate rezista până la 72 de ore pe plastic, 48 de ore pe oţel inoxidabil şi 24 de ore pe carton.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri