O vloggeriță, care spunea că s-a vindecat de cancer cu dieta vegană, a murit din cauza cancerului

Data actualizării: Data publicării:
vloggerita moarta cancer

O femeie devenită cunoscută pe YouTube datorită stilului de viață vegan pe care îl promova, a murit răpusă de cancer. Ea declarase anterior că sucurile „anti-cancer” au ajutat-o să se vindece de boala necruțătoare.

Mari Lopez, din Houston, Texas, avea un canal de YouTube, alături de nepoata ei, Liz Johnson. Ea le-a spus celor câteva sute de mii de urmăritori că a refuzat tratamentul tradițional după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. Ea a ales, în schimb, să consume sucuri naturale „anti-cancer” timp de 90 de zile, potrivit Daily Mail.

La patru luni după ce a renunțat la alimentele de origine animală, femeia a anunțat că e în remisie și a spus că acest regim a vindecat-o de cancer, dar și de „lesbianism”.

Liz, nepoata femeii, a declarat recent că Mari Lopez a murit în decembrie 2017, după ce boala s-a răspândit în sânge, la ficat și plămâni. Liz a mărturisit că într-un final, mătușa ei a încercat chimioterapia și radioterapia, însă era deja prea târziu, așa că tratamentul tradițional nu a avut efect.

Liz susține însă că de vină pentru recidivarea cancerului este mama lui Mari Lopez, care ar fi îndemnat-o să mănânce carne.

„Mătușa mea a fost inconsecventă în dietă. Ea nu a continuat dieta cu sucuri după ce a fost diagnosticată a doua oară, ea a ales radiațiile și chimioterapia”, afirmă tânăra.

Deși de-a lungul timpului, oamenii de știință au petrecut zeci de ani de zile și miliarde de dolari pe nenumărate studii despre mâncare și cancer, până acum nu s-a descoperit „dieta minune”, care să prevină boala misterioasă.

Medicii oncologi avertizează că promovarea unei diete anti-cancer este înșelătoare, întrucât aceste cure nu sunt demonstrate științific. Cu toate astea, medicii subliniază că e importantă o dietă sănătoasă și variată pentru orice afecțiune, pentru a le asigura pacienților nutrienții necesari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri