„Oamenii verzi” din Ucraina. Kievul susține că are dovezi că militarii care acţionează în estul țării sunt ruşi

Data publicării:
oameni verzi ucraina

Guvernul de la Kiev a prezentat mai multe fotografii în care apar soldaţi îmbrăcaţi cu uniforme fără însemne clare, dar care, susţine Ucraina, ar face parte din trupele speciale ale Moscovei. Misiunea lor ar fi să ocupe clădirile guvernamentale ale oraşelor din estul Ucrainei şi să sprijine grupările separatiste.

Kievul a trimis un set de fotografii liderilor OSCE. Într-una dintre imagini se vede un soldat cu barbă, surprins în timpul intervenţiei ruse din Georgia, în 2008. Acelaşi soldat a fost observat în Ucraina, în acest an, la Sloviansk.

De asemenea, soldaţi în uniforme asemănătoare celor folosite de trupele speciale ruseşti au fost fotografiaţi în regiunea Donbas din estul Ucrainei. Alţi militari care poartă cagule şi în uniforme specifice trupelor speciale ruseşti au fost văzuţi luna trecută în Crimeea şi acum la Sloviansk.

Fotografiile furizate de autorităţile de la Kiev au fost analizate şi de experţii americani. Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite, pozele reprezintă probe convingătoare care să ateste intervenţia militară rusă în estul Ucrainei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri