Obama a redus pedepsele a 214 deţinuţi, o măsură fără precedent de 100 de ani

Data publicării:
Barack Obama GettyImages-578958200-1

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Aproape toţi deţinuţii vizaţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni non-violente legate de droguri, ceea ce reflectă opinia exprimată în repetate rânduri de Obama potrivit căruia Statele Unite trebuie să remedieze consecinţele deceniilor în care sistemul judiciar a aruncat zeci de mii de americani în spatele gratiile pentru prea mult timp.

Obama a cerut o soluţie mai amplă pentru această problemă şi a folosit ritmul agresiv al comutărilor decise de el într-un efort pentru a exercita presiuni asupra Congresului şi a atrage atenţia asupra subiectului.

„Toate persoanele care au primit comutări astăzi (miercuri – n.r.) – încarceraţi în baza unor legi de condamnare depăşite şi nedrept de aspre – reprezintă credinţa preşedintelui că America este o naţiune a unei a doua şanse”, a scris consilierul prezidenţial Neil Eggleston pe blogul său.

Eggleston a precizat că Obama a examinat fiecare cerere de clemenţă în parte, pentru a identifica soluţia potrivit, inclusiv dacă deţinutul ar avea de câştigat de pe urma tratamentelor suplimentare şi a consilierii psihologice.

Majoritatea celor care au primit comutări miercuri vor fi eliberaţi pe 1 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri