Oficial al Pentagonului: Rusia utilizează trupele de pace pentru susţinerea separatismului în Transnistria

Data publicării:
Derek Chollet photo - defense.gov

sursa foto: defense.gov

Presiunile Rusiei nu se limitează la Ucraina, a declarat Derek Chollet, consilier al Pentagonului responsabil de Securitatea Internaţională. „Republica Moldova, spre exemplu, are trupe ruse pe teritoriul său, teoretic forţe de menţinere a păcii, dar acestea susţin regiunea separatistă Transnistria”, a acuzat Chollet.

Acţiunile ruse în Europa şi în zona Eurasia ar putea conduce Statele Unite să reexamineze dispozitivul militar şi necesităţile în privinţa deplasărilor viitoare de trupe, a exerciţiilor militare şi antrenamentelor în regiune”, a precizat Derek Chollet. Oficialul nu a oferit însă detalii despre reexaminarea dispozitivului militar american, relatează Mediafax.

Chollet a făcut aceste declarații în cursul unei audieri în fața membrilor Comisiei Forţelor Armate a Camerei Reprezentanţilor.

Referindu-se la „intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina", Chollet a arătat că aceste acţiuni modifică „peisajul de securitate în Europa” și constituie o sursă de instabilitate la frontierele NATO.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri