Oficial european: Un atac terorist major în Europa este inevitabil

Data publicării:
irak terorism


Declaraţia vine după ce premierul irakian a anunţat că sunt informaţii că teroriştii pregătesc atentate la New York şi la Paris.

Premierul irakian, Haidar al-Abadi, susţine că are informaţii sigure că se pregătesc atentate la metroul din Paris şi la cel din New York. Autorităţile americane nu par foarte îngrijorate de această posibilitate.

„Am primit unele informaţii, dar care, în opinia guvernului Statelor Unite şi al poliţiei din New York, nu se verifică. Ceea ce facem este să ne luăm măsuri suplimentare de precauţie până vom avea mai multe date”, a declarat Bill de Blasio, primarul oraşului New York.

În schimb, un oficial de la Bruxelles a declarat pentru presa din Marea Britanie că un atac terorist islamist major în Europa este, cel mai probabil, inevitabil. Asta dacă europenii care luptă alături de gruparea Statul Islamic se întorc acasă.

„Acesta este pre-programat. Avem semnale clare că acest lucru este pregătit de teroriştii grupării Statul Islamic. Consiliul de Afaceri Interne este foarte conştient şi foarte speriat de această posibilitate, iar colegii din poliţie pur şi simplu nu ştiu cum să facă faţă. Cu toţii se tem că lucrurile pot scapă cu totul de sub control. Ar putea fi deja prea târziu”, a declarat un oficial european, citat de guardian.co.uk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri