Sari la conținut
News Alert

Oficiali: Locul tragediei din Ucraina, alterat în mare parte. Multe probe au fost compromise

Aceste declaraţii, făcute de premierul Australiei şi de un reprezentant al OSCE, vin chiar în ziua în care trenul cu victimele zborului MH17 a fost scos din zona controlată de miliţiile proruse. Trupurile neînsufleţite au ajuns astăzi la Harkov, de unde mâine vor fi transportate, cu un avion militar, în Olanda, pentru a fi identificate.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurări că Moscova va face tot posibilul, inclusiv folosirea influenţei sale asupra separatiştilor, pentru a ajuta la ancheta privind prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei.

„Rusia va face tot ce-i stă în putere pentru o anchetă completă, implicând toate părţile, în profunzime şi transparentă”, a declarat Putin, citat de agenţiile de presă ruseşti, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate rus.

„Ni se cere să exercităm presiuni asupra rebeliunii. Vom face desigur tot ce stă în puterea noastră, repet, dar acest lucru nu va fi suficient”, a adăugat el.

Un avion Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie într-o zonă controlată de separatiştii proruşi din estul Ucrainei, cel mai probabil doborât de o rachetă. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Kievul şi Occidentul îi acuză pe rebelii proruşi şi pe susţinătorii lor de la Kremlin că sunt responsabili pentru această dramă.