Oficialii australieni au dat undă verde pentru distrugerea habitatului ursuleților koala pentru extinderea unei cariere de piatră

Data publicării:
Un ursulet koala mananca frunze de eucalipt
FOTO: Agerpres

Peste 50 de hectare din habitatul ursuleților koala din orașul Port Stephens vor fi eliminate după ce ministrul federal al Mediului, Sussan Ley, a aprobat extinderea unei cariere de piatră, scrie The Guardian.

Ley a declarat că, în urma evaluării făcute de ministerul pe care îl conduce, s-a constatat că dezvoltarea carierei „nu ar afecta habitatul critic al koalei”. Conservatorii locali consideră, însă, că această decizie este "sfâșietoare", mai ales după cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută. 

Ministrul Mediului și-a motivat decizia, explicând că „doar unul sau doi koala” mai erau prezenți în zona de construcție propusă. „Aceasta nu este o regiune în care incendiile de vegetație au afectat populațiile locale de koala și, după ce am analizat recomandările specialiștilor, am aprobat propunerea”. Ley a mai adăugat că dezvoltatorul este obligat, în urma aprobării proiectului, să creeze un nou habitat pentru koala.

Chris Gambian, directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, a declarat că nicio acțiune de replantare a copacilor sau relocare a populației de koala „nu va compensa pierderea acelui habitat critic”.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri