Olandezii pregătesc şoareci pentru depistarea drogurilor, armelor şi prafului de puşcă

Data publicării:
rat-634x422

Armele secrete ale poliţiştilor din Rotterdam vor fi de anul viitor cinci şoricei special antrenaţi să depisteze arme, muniţie şi stupefiante. Rozătoarele au de partea lor simţul ascuţit al mirosului, de sute de ori mai acut decît cel al oamenilor, iar asta le transformă în aliaţi redutabili împotriva traficanţilor. Însă adevărata performanţă a poliţiştilor olandezi a fost să se înţeleagă cu şoarecii.

Poirot, Magnum, Derrick, Jansen şi Janssen sunt cei mai noi camarazi ai detectivilor din Rotterdam. Cele cinci rozătoare au fost recomandate pentru munca de poliţie de simţul olfactiv foarte ascuţit. Chiar şi aşa, ele nu au scăpat de un program de antrenament special, din care să înveţe cum să distingă substanţele legale de cele ilegale.

Timp de doi ani, şoarecii au urmat programul de instruire, unul similar celui folosit pentru câinii poliţişti. Atunci când depistează mirosul drogurilor sau al prafului de puşcă, rozătoarele sunt recompensate cu o gustare.

Şoarecii se vor apuca de treabă anul viitor, când Olanda va deveni prima ţară din lume unde rozătoarele apără legea cot la cot cu oamenii în uniformă. La început, misiunile şoarecilor se vor desfăşura în laboratoare, însă pentru cazurile în care oamenii nu se vor descurca singuri rozătoarele vor ieşi să facă şi muncă de teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri