Omagiu pentru victimele din „camionul morții”. Mesajul oamenilor: „Europa, mâinile tale sunt pătate cu sânge”

Data publicării:
mesaj imigranti

Impresionaţi de drama refugiaţilor ce mor pe drumul spre vestul Europei, cetăţeni ai Budapestei au aşternut un covor de lumânări pe treptele gării, locul unde şi-au găsit un refugiu temporar şi alţi imigranţi. Pe un afiş se putea citi mesajul - „Europa, mâinile tale sunt pătate cu sânge”.

Este îngrozitor! Nu există cuvinte pentru a descrie cât de îngrozitor este acest caz. Sunt aşa de mulţi vinovaţi pentru această situaţie încât lista acestora ar fi foarte lungă”, crede un localnic.

Oamenii au cerut autorităţilor să ia toate măsurile necesare pentru a preveni asemenea tragedii.

Trebuie să facem orice cu putinţă la nivel internaţional pentru a îi proteja pe aceşti oameni, pentru a proteja viaţa şi demnitatea acestor oameni. Problema e că sistemele ce funcţionează în prezent sunt foarte restrictive şi nu vor să ne îndeplinim cea mai fundamentală datorie umană”, spune un alt locuitor al Budapestei.

Localnicilor li s-au alăturat şi imigranţii care trăiesc de câteva săptămâni în gara din estul capitalei Ungariei. Dorm pe cartoane, se spală la cişmele şi trăiesc din mila voluntarilor care le aduc mâncare. Împreună, creştini şi musulmani, s-au rugat pentru cei 71 de oameni care şi-au găsit sfârşitul în camionul frigorific abandonat în apropiere de graniţa cu Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri