OMS: Epidemiile cu noul coronavirus sunt îngrijorătoare, dar nu este cazul unei pandemii globale

Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus OMS
Foto: Guliver/Gettyimages

Epidemia cu noul coronavirus nu a ajuns la nivelul unei pandemii, a declarat, luni, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite DPA, citată de Agerpres.

„Deocamdată nu este vorba despre o răspândire necontrolată a coronavirsului la nivel global şi nu ne confruntăm cu îmbolnăviri severe şi decese pe scară largă în rândul populaţiei. Ceea ce observăm sunt câteva epidemii, în diferite părţi ale lumii”, a subliniat el într-o conferinţă de presă.

Deşi OMS se declară îngrijorată de răspândirea virusului în ţări precum Coreea de Sud, Iran sau Italia, Tedros susţine că numărul de infecţii din China a intrat în declin de la începutul lunii februarie, fapt care demonstrează că acest virus poate fi stopat.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze, raportând în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

Circa 1.500 de contaminări şi 26 de decese au fost înregistrate în afara Chinei continentale în peste 25 de ţări şi teritorii, iar apariţia de noi focare de contagiune în Europa şi Orientul Mijlociu provoacă îngrijorare.

Citește și Coronavirusul zdruncină economia mondială, iar efectele se anunţă dramatice. Primele lovite - bursele europene şi companiile americane

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri