OMS, îngrijorată de accelerarea pandemiei în rândul comunităților vulnerabile din Africa și cele 2 Americi

Data actualizării: Data publicării:
Africa devine unul dintre cele mai afectate continente de coronavirus
Foto: John Moore/Getty Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat luni ''îngrijorarea'' cu privire la ''accelerarea'' epidemiei de COVID-19 pe continentul african, care până în prezent nu a înregistrat o astfel de situaţie, scrie Agerpres, citând AFP.

''Sunt foarte îngrijorat de faptul că începem să constatăm o accelerare a cazurilor în Africa şi trebuie să luăm cu toţii aceasta foarte în serios şi să manifestăm solidaritate'' faţă de ţările în cauză, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitare, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

OMS: Populaţiile indigene sunt expuse unui risc mai ridicat 

Comunităţile indigene din întreaga lume, care numără aproximativ jumătate de milion de oameni, sunt foarte vulnerabile în faţa pandemiei cu noul coronavirus din cauza condiţiilor precare de viaţă, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, până la data de 6 iulie au fost raportate peste 70.000 de cazuri în rândul populaţiilor indigene din Americi, precum şi 2.000 de decese.

"Populaţiile indigene se confruntă deseori cu greaua povară a sărăciei, a şomajului, a malnutriţiei şi a bolilor infecţioase cât şi neinfecţioase, condiţii în care sunt mai vulnerabile în faţa COVID-19 şi complicaţiilor acestei boli", a susţinut directorul OMS în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în spaţiul virtual.

"OMS este adânc preocupată de impactul virusului asupra populaţiilor indigene americane, (în condiţiile în care cele două Americi) rămân în prezent epicentrul epidemiei", a adăugat el.

Cel mai recent, cel puţin 6 cazuri au fost detectate în rândul populaţiei Nahua din regiunea peruană a Amazonului, conform directorului OMS.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri