"Omul cu braţul de aur" a donat sânge ultima dată. A făcut asta de peste 1.100 de ori

Data actualizării: Data publicării:
donator sange

O poveste impresionantă vine din Australia. Un bărbat care a salvat de la moarte peste două milioane de bebeluşi cu sângele pe care l-a donat a făcut acum câteva zile pentru ultima dată acest lucru.

Supranumit "Omul cu braţul de aur", sângele lui James Harrison conţine un anticorp rar care împiedică boala hemolitică. Aceasta apare în special atunci când RH-urile mamei şi fetusului sunt diferite. Acum, bărbatul a atins vârsta maximă până la care poate dona sânge.

"Omul cu braţul de aur" a donat sânge pentru ultima dată săptămâna trecută. James Harrison a făcut acest lucru de 1.173 de ori.

James Harrison - donator de sânge: „Am salvat multe vieţi şi mulţi copii au venit pe lume datorită mie, aşa că da, sunt fericit în această privinţă”.

Bărbatul are în sânge un anticorp rar care este folosit la fabricarea unui medicament vital numit anti D. Copiii au nevoie de el dacă au RH diferit faţă de mame şi în unele cazuri chiar grupă diferită de sânge. Altfel, nou-născuţii riscă să moară.

James Harrison are acum 81 de ani şi a început să doneze sânge și prin acest program în 1967, după ce în copilărie a suferit de o boală gravă pentru tratarea căreia a necesitat numeroase transfuzii. Iar după ce a aflat că sângele său este rar şi poate salva vieţi, a donat sânge la fiecare două săptămâni.

James Harrison - donator de sânge: „Am crescut populaţia cu câteva milioane, cred. Nu mulţi oameni se pot lăuda cu asta. Nu cred.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri