ONG: Statul Islamic a recrutat 400 de copii în Siria începând din ianuarie

Data publicării:
teroristi statul islamic 1

 

Statul Islamic a recrutat sute de copii în Siria 

OSDO susține că toți acești minori au fost recrutați în apropierea școlilor, moscheilor și în zone publice în care gruparea Statul Islamic execută civili din rândul localnicilor sau îi supun unor pedepse brutale

„Folosesc copii pentru că le este uşor să le spele creierul. Pot să transforme aceşti copii în ceea ce vor, le interzic să mai meargă la şcoală şi îi trimit, în schimb, la şcolile Statului Islamic”, a declarat Rami Abdulrahman, șeful OSDO din Marea Britanie.

Decizia Statului Islamic de a recruta copii poate avea legătură cu faptul că, de la începutul acestui an, a avut probleme în recrutarea de adulți, numai 120 de persoane mature aderând la gruparea teroristă, a mai spus Rami Abdulrahman.

Statul Islamic îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii în tabere de antrenament sau, în unele cazuri, i-a recrutat pe aceştia fără consimțământul părinților, ispitindu-i cu bani, mai susţine OSDO.

În taberele de instruire, copiii învață să folosească muniția, să lupte și să conducă maşini, a mai spus Rami Abdulrahman. De asemenea, Statul Islamic recrutează copii pe care îi folosesc pe post de informatori sau ca paznici pentru sediul central.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri