ONU adoptă în unanimitate noi sancțiuni împotriva Phenianului

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un prședintele Coreei de Nord
Foto: Agerpres

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate o nouă rezoluție de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, prevăzând în special limitarea aprovizionării sale cu petrol și gaze naturale, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Kim Jong-un defends H-bomb test
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Acest text reprezintă a opta serie de sancțiuni împotriva Phenianului și vizează să dea un răspuns Coreei de Nord pentru ultimul său test nuclear, din 3 septembrie.

Rezoluția a fost adoptată la inițiativa Statelor Unite, precizează AFP.

Coreea de Nord a avertizat luni Statele Unite că le vor provoca „cea mai mare dintre suferinţe şi dureri” în cazul în care americanii insistă ca ONU să înăsprească sancţiunile care-i sunt impuse în urma celui de-al şaselea test nuclear. Citiți detalii despre aceste amenințări aici.

Pe de altă parte, un raport ONU prezentat săptămâna trecută releva că Phenianul a găsit modalități pentru a ocoli sancțiunile impuse de comunitatea internațională. Cu cât se impun mai multe sancțiuni împotriva Coreei de Nord, cu atât aceasta caută noi modalități să le ocolească, în special prin efectuarea unor operațiuni de export prin intermediari din țări terțe, arăta documentul întocmit de experți ONU. Detalii, aici.

Citiți și: 

Ce spune șeful NATO despre declanșarea articolului 5 în cazul în care Coreea de Nord atacă insula Guam

Avertisment la nivel înalt: Omenirea trăiește cel mai periculos moment „la scara unei generații”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri