ONU renunţă la Wonder Woman

Data publicării:
Comic-Con International 2016 - Preview Night
SAN DIEGO, CA - JULY 20: Wonder Woman display at Comic-Con International 2016 preview night on July 20, 2016 in San Diego, California. (Photo by Matt Cowan/Getty Images)

La nici două luni de când a numit-o ambasador pentru drepturilor femeilor şi fetelor, ONU renunţă la Wonder Woman, celebrul personaj de benzi desenate. Decizia a fost luată după ce o petiţie în acest sens a fost semnată de 45.000 de oameni.

Comic-Con International 2016 - Preview Night
Foto: Gulliver/Getty Images

Numirea lui Wonder Woman drept ambasador pentru drepturilor femeilor şi fetelor a fost criticată de la bun început. Motivul: personajul apare adesea îmbrăcat sumar, iar acest lucru poate transmite un mesaj greşit.

Chiar dacă la început creatorii benzii desenate au vrut ca Wonder Women să reprezinte o femeie războinică, puternică și independentă, și să aibă un mesaj feminist, realitatea este că personajul este doar o altă reprezentare a femeii albe, cu sâni mari și siluetă imposibilă, abia îmbrăcată”, se arăta în petiția menționată. 

De asemenea, zeci de angajați ai ONU au protestat în fața sediului instituției la anunțul veștii. 

Wonder Woman a apărut pentru prima dată într-o bandă desenată, în 1941. Creatorii personajului spun că s-au inspirat din lupta feministelor de la acea vreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri