Opozant rus de marcă, acuzat de autorități că a furat căciului de blană

Data publicării:

Leonid Razvojaiev, avtivist din mișcarea Frontul de stânga, este acuzat că în 1997 ar fi furat de la un om de afaceri 500 de căciuli de blană și camere video, în orașul Angarsk din Siberia, relatează RIA Novosti.

„Autoritățile sunt hotărâte să închidă opozanții politici și încearcă asta prin orice mijloace”, a declarat un membru al mișcării Frontul de stânga.

Activistul a fost acuzat în octombrie că plănuia destabilizarea Rusiei, încercând să îl dea jos pe Vladimir Putin. Acuzațiile se bazează pe câteva imagini, de proastă calitate, difuzate de o televiziune pro-Kremlin. Televiziunea spune că imaginile îl prezintă și pe liderul Frontului de stânga, Serghei Udalțov, discutând despre complot cu un politician georgian influent.

Razvojaiev a ajuns în atenția internațională în octombrie, când a spus că a fost răpit după ce aplicase pentru azil politic la Kiev. El susține că cei care l-au răpit l-au amenințat că îi vor ucide copiii, dacă nu recunoaște acuzațiile privitoare la complot.

„Noile acuzații arată cât de slab este cazul bazat pe imaginile televiziunii NTV”, a declarat un membru al Frontului de stânga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri