Opoziția britanică promite înăsprirea măsurilor antiimigrație, dacă va câștiga alegerile

Data publicării:
06032013 20imigranti-53240

Într-un mesaj video de prezentare a politicii laburiste, care va rula pe toate televiziunile importante din Marea Britanie, Ed Miliband precizează că diversitatea este bună pentru regat, însă aceasta nu trebuie să fie în dezavantajul propriilor cetăţeni. Liderul laburist vrea să-i oblige pe angajatori să nu ofere salarii sub cel minim şi controale severe la agenţiile de recrutare, pentru a preveni aducerea muncitorilor din afara Marii Britanii. Totul, pe motiv că străinii subminează angajările din rândul britanicilor.

„Acest lucru înseamnă controale tranziţionale maxime pentru noile state din Europa de Est. Înseamnă aplicarea în mod corespunzător a salariului minim, astfel încât oamenii care sunt aduşi în Marea Britanie să nu-i elimine pe cei de aici din ecuaţie. Înseamnă să le oferim o instruire adecvată muncitorilor care se află deja aici, astfel încât să aibă şanse să ocupe locurile de muncă vacante”, a declarat Miliband.

Clipul video al şefului partidului laburist vine cu numai o zi înaintea discursului asupra imigraţiei susţinut de ministrul britanic de Interne. Yvette Cooper urmează să prezinte o serie de noi politici. Acestea includ urmărirea penală şi amenzi mari pentru angajatorii care plătesc salarii mai mici decât cel minim, precum şi măsuri care să contracareze grupările care angajează imigranţi ilegali în domenii precum asistenţa socială, medicală şi construcţii.

La Londra, atât oficialii, cât şi presa duc o adevărată campanie pentru a limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Marea Britanie. Politicienii caută modalităţi prin care să reducă accesul imigranţilor la ajutoarele sociale, fără a încalca normele Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri