Orașul care se topește sub cea mai caldă vară din ultimii 100 de ani

Data publicării:
montreal, canada
Foto: Shutterstock

Iulie a fost luna cea mai călduroasă cu care s-a confruntat metropola Montreal după aproape un secol, potrivit serviciilor de meteorologie canadiene, scrie Agerpres

montreal, canada
Foto: Shutterstock

Temperatura în cel mai mare oraş din Quebec, care s-a confruntat la începutul lui iulie cu un val de căldură soldat cu zeci de victime, a depăşit 30 de grade timp de 11 zile, faţă de o medie de 3-4 zile în mod obişnuit, a declarat pentru AFP Steve Boily, meteorolog la Environnement et changement climatique din Canada.

Temperatura medie la Montreal a atins 24,2 de grade în iulie, faţă de 21,2 grade în mod normal. "O diferenţă de 3 grade este semnificativă", a precizat el.

Recordul precedent pentru o lună iulie datează din 1921, cu o medie de 24,7 de grade.

În data de 2 iulie 2018, mercurul în termometre a urcat la 35,3 de grade în capitala economică a Quebecului, frizând recordul absolut pentru o lună iulie (35,6), înregistrat în 1953.

Valul de caniculă care a afectat Quebec-ul timp de o săptămână la începutul lunii iulie s-a soldat cu moartea a 70 de persoane, dintre care majoritatea la Montreal, potrivit autorităţilor medicale locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri