Oraşul Sydney, ameninţat de incendii. A fost declarată stare de urgenţă în sud-estul Australiei

Data publicării:
australia incendii

Cele mai puternice incendii sunt cele din Munţii Albaştri, unde trei focare ar putea forma un adevrat ocean de foc, întins pe sute de kilometri. Autorităţile au avertizat asupra unui pericol fără precedent pentru populaţie.

Am luat în calcul toate scenariile - cea mai bună variantă, cea mai rea, scenarii intermediare, dar, în oricare dintre cazuri, va fi vorba de incendii importante, în Munţii Albaştri şi în comunităţile din Hawkesbury, pe parcursul săptămânii”, a declarat Shane Fitzsimmons, şeful Departamentului de pompieri.

Localnicii din zonele ameninţate de pârjol se pregătesc deja de evacuare.

„Date fiind prognozele meteo, de rafale puternice de vânt pentru mâine, putem spune că va fi cel puţin la fel de rău ca în zilele trecute”, spune Barry O'Farrell, guvernatorul statului New South Wales.

Din cauza fumului provocat de incendiile care se apropie de Sydney, autorităţile i-au pus în gardă pe toţi cei cu probleme de respiraţie.

„Recomandăm ca acei oameni să rămână înăuntru, cu ferestrele şi uşile închise, de preferat în zone cu aer condiţionat”, spune Wayne Smith, responsabil cu sănătatea în New South Wales.

Cel puţin două mii de pompieri se luptă cu flăcările care au devastat sud-estul Australiei.

Autorităţile din statul New South Wales au decretat stare de urgenţă după ce peste 100.000 de hectare de teren au fost distruse de pârjol.

Oficialii australieni iau în calcul posibilitatea ca unul dintre incendiile majore să fi pornit de la antrenamente militare cu explozibili, desfăşurate săptămâna trecută.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri