Clinicile de chirurgie estetică s-au aglomerat în pandemia de coronavirus. Care este explicația

Data actualizării: Data publicării:
chirurgie estetica
Foto: GettyImages

Mai multe clinici de chirurgie estetică din întreaga lume raportează o creștere a persoanelor care și-au făcut operații în timpul pandemiei de coronavirus. Motivul: mulți lucrează de acasă sau își pot ascunde fața sub masca de protecție pe durata recuperării, relatează BBC.

Deși afaceri din mai multe domenii s-au închis din cauza coronavirusului – în România, de exemplu, au fost închise inclusiv cabinetele stomatologice în starea de urgență - clinici de chirurgie plastică din toată lumea au rămas deschise, adoptând măsuri mai stricte, inclusiv testarea pacienților pentru COVID-19 și dezinfectări mai frecvente.

Clinicile din SUA, Japonia, Coreea de Sud și Australia au înregistrat o creștere a pacienților care vin pentru tratament, inclusiv operații estetice.

„Am decis să fac procedurile în timpul carantinei, deoarece mi-a permis să mă vindec în ritmul meu”, a declarat pentru BBC Aaron Hernandez, care a făcut operații de modelare a buzelor și eliminare a grăsimii din obraji, în Los Angeles.

„Modelarea buzelor nu e o procedură făcută des de bărbați, așa că am preferat să stau acasă și să mă recuperez, iar oamenii să nu știe că am făcut această procedură”, a adăugat el.

Ultima dată când a făcut procedura, înainte de pandemie a trebui să iasă în public și buzele lui erau „extrem de umflate și învinețite”, a povestit Hernandez.

Rod J Rohrich, chirurg plastician din Texas, spune că are mai mulți pacienți decât de obicei.

„Chiar mai mult decât aș spune că este normal. Probabil am putea opera șase zile pe săptămână dacă am dori. Este uimitor”, a spus el.

El a spus că, în condițiile restricțiilor provocate de pandemie, oamenii își pot ascunde mai ușor intervențiile, până la vindecare.

„Se pot recupera acasă și, de asemenea, pot purta o mască atunci când ies afară după o rinoplastie sau un lifting facial. Oamenii vor să-și reia viața normală și felul în care arată face parte din asta”, a spus el.

Iar această tendință nu se înregistrează doar în SUA.

Coreea de Sud, cunoscută pentru clinicile sale de chirurgie estetică, a fost una dintre primele țări care a înregistrat cazuri de coronavirus. Țara a pus în practică un plan de distanțare fizică, iar oamenii au fost încurajați să lucreze de acasă.

Clinicile de chirurgie estetică au înregistrat o scădere a pacienților străini, dar sud-coreenii au venit la clinici pentru tratamente, mai ales că unele au oferit și reduceri.

„Toate clinicile de chirurgie estetică la care am mers erau pline”, povestește o profesoară de 54 de ani care și-a făcut în februarie o operație de lifting al pleoapelor.

Clinicile din Japonia au înregistrat, de asemenea, o creștere a pacienților care doreau să-și facă tratamente sau operații estetice. Atât de mult, încât Asociația de Medicină Estetică din Japonia a avertizat că tratamentele cosmetice „nu sunt esențiale pentru multe persoane” și a cerut oamenilor să nu-și facă intervenții chirurgicale pentru a „preveni răspândirea în continuare a virusului”.

„Am văzut cu siguranță un aflux de pacienți care doresc să facă tratamente în această perioadă”, a spus Michelle Tajiri, coordonator al clinicii Bliss Clinic din Fukuoka. Clinica face proceduri estetice care nu necesită internarea pacienților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...