Pandemia de COVID-19 a închis cel mai mare bordel din Bangladesh. Măsurile luate de guvern pentru a ajuta miile de lucrătoare sexuale

Data actualizării: Data publicării:
Femei in Bangladesh purtand masti impotriva noului coronavirus
Foto: Profimedia Images

Guvernul Bangladeshului a început să distribuie ajutoare și alimente zecilor de mii de lucrătoare sexuale din țară, în timp ce bordelurile din întreaga țară s-au închis în urma pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Pentru a încerca să oprească răspândirea Covid-19, autoritățile au ordonat închiderea celui mai mare bordel din țară până pe 5 aprilie. Peste 100.000 de femei și copiii lor sunt afectați de această decizie.

„Nu câștigăm mult aici”, a declarat o femeie de 26 de ani care a lucrat într-un bordel din Goalanda de mai bine de șapte ani. „Ce se va întâmpla dacă lucrurile nu se vor îndrepta? Ieri a trebuit să cumpăr mâncare, dar toți banii mei sunt pe card și toate bancomatele sunt blocate. Am reușit să împrumut o sumă de la un prieten, altfel aș fi avut probleme mari”.

„Există aproximativ 1.800 de lucrători sexuali în bordelurile aflate sub jurisdicția noastră. Vom oferi 30 kg de orez și câte 20 de lire sterline pentru fiecare dintre aceste femei ”, a declarat Rubayet Hayat, un oficial local.

„Zona unde funcționează bordelul este foarte murdară. Camerele sunt extrem de mici. Proprietarii caselor au construit camerele în mod strategic pentru a avea mai mult profit", a declarat Zulfekar Ali, un medic din cadrul spitalului Gonoshasthaya Kendra. „În aceeași încăpere minusculă, lucrătoarele sexuale trăiesc, muncesc și adesea gătesc. Multe au toalete comune”.

Ali a mai adăugat că multe femei care lucrează în bordeluri sunt adesea reticente în accesarea serviciilor de asistență medicală, deoarece se tem de stigmatizare.

Prostituția este legală în Bangladesh, iar guvernul estimează că aproximativ 100.000 de femei lucrează ca lucrătoare sexuale. Potrivit unui studiu, doar 10% dintre femeile care au ajuns aici, lucrează voluntar.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri