Panică într-un avion Delta Airlines după ce un pasager a citit un cuvânt în telefonul persoanei de lângă. Amendă uriaşă pentru companie

Data actualizării: Data publicării:
Airplane Traffic At JFK Airport in New York
FOTO: by Bruce Bennett/Getty Images

Departamentul pentru Transporturi al guvernului Statelor Unite a amendat, vineri, compania aeronautică Delta Air Lines cu 50 000 de dolari după acuzaţiile conform cărora aceasta ar fi discriminat împotriva unor pasageri musulmani, încălcând astfel legea federală, relatează CNN.

Departamentul a emis un ordin care acuză Delta Air Lines că „s-a angajat într-un comportament discriminatoriu” împotriva a trei pasageri musulmani în două incidente separate în anul 2016 – primul într-un zbor de la Paris la Ohio, iar celălalt de la Amsterdam la New York.

În ambele cazuri, pasagerii au fost ridicaţi de pe scaune de însoţitorii de zbor provocând o stare de nervozitate printre ceilalţi pasageri care au vorbit, ulterior, despre comportamentul lor.

În ordin se arată că „la nivelul aeronavei, comanda şi autoritatea aparţine căpitanului care poate decide să refuze să transporte orice pasager, însă această autoritate nu presupune şi discriminarea bazată pe rasă, culoarea pielii, originea naţională, religie, etnicitate sau sex”.

În ambele cazuri, departamentul de securitate al Delta a informat echipajul aeronavelor că niciunul dintre pasageri nu sunt un pericol, fapt ce face plauzibilă ipoteza discriminării. Delta neagă acuzaţiile, spune purtătoarea sa de cuvânt, Emma Kate Protis: „Ne asumăm că serviciile noastre nu au fost cele mai bune în ceea ce priveşte aceste incidente, însă nu suntem de acord cu acuzaţiile departamentului conform cărora Delta a acţionat discriminatoriu”.

În cazul incidentului din Paris, un cuplu, ambii cetăţeni americani, se aflau în proces de îmbarcare când un alt pasager a atras atenţia însoţitorului de zbor că unul dintre aceştia scriau mesaje pe telefon care includeau cuvântul „Allah”. Însoţitorul de zbor a spus, apoi, că s-a uitat înspre pasagerul cu pricina, care a l-a privit în ochi fără să zâmbească după care i-a atins mâna soţiei.

Un al doilea însoţitor de zbor a încercat să vadă mesajele pasagerului în timp ce acesta le scria, însă spune că pasagerul a schimbat rapid ecranul telefonului. Cei doi însoţitori de zbor i-au comunicat îngrijorările lor căpitanului care a cerut, apoi, angajaţilor firmei de securitate să îi scoată pe pasageri de la bord pentru a îi trece prin nişte teste adiţionale de securitate.

Deşi cuplul a trecut testele fără nicio problemă, dovedind că nu există niciun pericol, căpitanul aeronavei a refuzat să le permită re-intrarea la bord motivând că echipajul de zbor nu se simţea confortabil în prezenţa lor.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri