Papa critică legalizarea drogurilor

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax-1

Papa Francisc a asistat la inaugurarea unui centru de tratament pentru dependenţii de droguri şi alcool, la un spital din Rio de Janeiro. El a stat de vorbă cu tinerii internaţi şi i-a încurajat.

„Voi sunteţi unicii protagonişti ai vieţii voastre. Veţi găsi pe cineva care să vă întindă o mână de ajutor, dar nimeni nu poate să o facă în locul vostru”, a declarat Papa Francisc.

Cu această ocazie, suveranul pontif a ţinut să precizeze că sunt necesare măsuri de combatere a traficului de stupefiante, nu legalizarea acestora.

„Diminuarea răspândirii şi influenţei drogurilor nu va fi obţinută prin liberalizarea consumului, aşa cum se intenţionează în diferite părţi ale Americii Latine”, a continuat Papa Francisc.

Înainte de vizita la spital, papa a oficiat o slujbă la sanctuarul Sfintei Fecioare de la Aparecida, patroana spirituală a Braziliei. Aici, suveranul pontif a pledat pentru întoarcerea la credinţă şi la valorile tradiţionale şi pentru respingerea tentaţiilor înşelătoare ale societăţii moderne.

„Toţi, inclusiv tinerii, se simt seduşi de mulţi idoli care se substituie lui Dumnezeu şi par să dea speranţă: banii, succesul, puterea, plăcerea. O senzaţie de singurătate şi de vid pune stăpânire pe inima multora şi îi împinge spre căutarea de compensaţii, în aceşti idoli”, a mai spus pontiful.

A fost prima liturghie oficiată de Papa Francisc în străinătate. Ceremonia a fost urmărită, pe ecrane imense, de peste 200.000 de persoane, care au îndurat ploaia şi frigul. Punctul culminant al vizitei Papei în Brazilia va fi Liturghia de Încheiere a celei de-a 28-a ediţii a Zilei Mondiale a Tineretului, care va avea loc duminică.

Citiți și: 

Papa Francisc în Brazilia: „Nu vă lăsaţi seduşi de idolii efemeri precum banii, succesul sau puterea!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri