Papa Francisc a excomunicat un preot care susținea căsătoriile între persoanele de același sex

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax

Papa Francisc / Foto: Mediafax

În scrisoarea oficială de excomunicare, Greg Reynolds este acuzat de erezie și de încălcarea tainei Euharistiei. Practic, preotul a susținut căsătoriile între persoane de același sex și hirotonisirea femeilor. 

Decizia Suveranului Pontif l-a șocat pe G. Reynolds, scrie Time. „Sunt foarte surprins că această decizie a venit în timpul pontificatului său. Contrazice tot ceea ce el a spus și a făcut”, a declarat preotul, pentru publicația National Catholic Reporter.

Excomunicarea este cea mai severă pedeapsă aplicată de Biserica Catolică membrilor clerului. Greg Reynolds este convins că i-a fost aplicată și lui din cauză că a oficiat căsătorii între persoane de același sex. Ceremoniile au fost „neoficiale” și s-au dorit o chemare la reformă, susține preotul.

Papa Francisc a fost declarat „Personalitate anului 2013” de Time și printre primele zece personalități ale anului de către AFP.

În toamnă, Suveranul Pontif a condamnat lobby-ul de la Vatican pentru drepturile homosexualilor, dar a afirmat că nu el trebuie să îi „judece” pe aceștia.

„Lobby-urile nu sunt bune”, dar „nu trebuie marginalizate persoane care trebuie integrate în societate”, a declarat Papa Francisc.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri